Sköna hem med rätt inredning

Det finns mycket du kan göra för att skapa sköna hem. Vardagsrum kan piffas upp med spegel bakom eller tavelvägg bakom soffan. Växter i badrummet och snygg badrumsbelysning är bara ett par snabba tips för att skapa ett mysigt badrum. Följ våra tips ich hitta inspiration nedan för att skapa ett skönt och mysigt hem för dig och din familj.

Inredningstips

Här på Vpulp.se kan du inte längre bläddra i aktuella tidskrifter online, nu har vi istället satsat på att vara en samlingssida, dit man kan vända sig för inspiration! Vi vill att man ska trivas hemma, i sitt sköna hem. Ta del av våra inredningstips nedan, det är lite som att bläddra i aktuella tidskrifter online! Vi har även inredningstips för Hobby & Trädgård.

Inredning till badrum

Här kan du ta del av våra tips när du ska ha inredning till badrummet.

Badrumskakel

Att välja kakel i badrum är inte helt enkelt, det finns mycket att välja på. Ska det vara enfärgat, mönstrat, mörkt, ljust? Just nu är det väldigt populärt med marmorkakel och mässingdetaljer i badrum. Vi rekommenderar framförallt att du funderar noggrant över storleken på kakelplattorna, då det kan vara avgörande för hela rummet. Vill du att badrummet ska kännas större bör du välja stora kakelplattor med en ljus fog.

Om du vill ha ett badrumskakel av hög kvalitet rekommenderar vi att du väljer en bra och seriös återförsäljare. Kika in allt badrumskakel på kakelochklinkers.nu för att få inspiration på kakel till ditt badrum.

Badrumsbelysning

Det är viktigt att ha en bra belysning i badrummet, inte minst när du ska sminka dig. Genom att ha lampor på båda sidor om spegeln får du mysig belysning. Du bör även ha en bra allmänbelysning i taket, exempelvis spotlights i taket med dimmer, så du kan få mysbelysning i badrummet om du vill. Sedan bör du även ha punktbelysning i någon form, exempelvis om du vill lysa upp någon vacker detalj i badrummet. Läs mer om hur man får en bra badrumsbelysning.

Greatlight.se kan du hitta mängder av produkter för en snygg badrumsbelysning. Allt från belysning i tak, vägg och spegel, till dimbar belysning där du själv väljer ljusstyrkan.

Vvsobadrum.se är ytterligare en aktör som erbjuder ett omfattande produktutbud av badrumsbelysning som inkluderar vattentäta alternativ, olika stilar och modeller samt kvalitetsprodukter från erkända tillverkare. Dessa alternativ gör det enklare för kunder att hitta den perfekta belysningen för sitt badrum.

Större spegel i badrummet

När du ska välja spegel i badrummet, tycker vi att du ska välja en spegel som är lite större. Med en större spegel kommer hela rummet automatiskt att kännas mycket större. Det här är ett superbra tips till dig som har ett litet badrum. Då tycker vi gärna att du ska välja en spegel som täcker hela väggen och som inte bara sitter precis över handfatet, då kan dessutom två personer använda spegeln samtidigt!

Inred badrummet med växter

Att inreda med växter är inte bara en modetrend, det är dessutom väldigt bra för oss. Växterna blir en snygg inredningsdetalj, samtidigt som de faktiskt renar luften i ditt badrum. Genom att ha växter i badrummet, får du en fräschare luft därinne och växterna kan dessutom göra dig piggare. Vi kan exempelvis tipsa dig om en garderobsblomma , som tål det mesta. Den behöver knappt vattnas och är inte i behov av dagsljus – perfekt för dig som har ett mörkare badrum.

Inredningstips kök

När det kommer till inredningstips till köket, har vi många bra idéer. Ibland är det bara små detaljer som behöver justeras, för att få till köksinredningen.

Använd mjuka färger

Genom att inreda köket med mjuka färger kommer du undvika att ditt kök känns kallt och sterilt, men att måla hela köket kan ju bli ett väldigt stort projekt. Det räcker att måla köksluckorna i en mjukare färg, som exempelvis beige. Annars är det alltid ett bra alternativ att successivt väva in lite mjukare färger i inredningen, som exempelvis gardiner, mattor, belysning med mera.

Sköna köksstolar

Köket är en plats där man ofta umgås med vänner och familj, och inte minst därför är det viktigt att man har sköna köksstolar, där man kan sitta bekvämt och länge. Om du inte vill ha stoppade sittmöbler, kan du exempelvis använda bekväma kuddar på stolarna, eller alternativt satsa på fårskinn som är mycket mjukt och bekvämt att sitta på, som dessutom är väldigt snyggt och modernt!

Trägolv i köket

Ett köksgolv är mer än bara ett fint golv som matchar resterande inredning i köket. Köksgolvet måste vara skönt att gå på och framförallt ska det vara tåligt och lättskött. Vi tycker att man ska ha trägolv i köket, dels för att det ger en mysig känsla av ombonad, dels för att det är väldigt slittåligt. Personligen älskar vi trägolv från Junckers, då deras trägolv är massiva, snygga och tåliga – allt man kan önska sig från ett köksgolv.

Tapetsera i köket

Att tapetsera köket kanske inte är det första man tänker på, men just därför tänker vi att varför inte? Tapetsera köket med en häftig tapet som verkligen sticker ut, och våga välja en tapet med mycket färg eller mönster. En häftig tapet kan bli en snygg och annorlunda inredningsdetalj. Om du inte vill ha tapeten i hela köket, kan man alltid tapetsera en fondvägg. På så sätt händer det något i köket och du får ett mer levande kök.

Vardagsrum – inredning

När ditt vardagsrum behöver inredning är det hit du ska vända dig! Här ger vi massor av bra inredningsdetaljer för vardagsrum.

Röd tråd i inredningen

För att ditt vardagsrum ska kännas inbjudande och mysigt, är det viktigt att ha en röd tråd genom hela inredningen. Försök att inte ha för många olika färger och mönster. Blanda bara färger som smälter ihop med varandra och mönster som matchar. Om du exempelvis har ljusbruna väggar, kan det vara fint med en ljusbrun soffa och gardiner som går i ljusbrunt osv. Bryt sedan av det med någon mer färgglad inredningsdetalj, t.ex. på soffkuddarna.

Inred med varma detaljer

Det är ofta inredningsdetaljerna som är avgörande för om ett vardagsrum blir mysigt eller inte. För att få den där riktiga myskänslan i vardagsrummet, rekommenderar vi att du ska inreda med detaljer i varma färger. Just nu är det väldigt modernt med detaljer i mässing och koppar.

Mycket textilier

Inred vardagsrummet med mycket textilier. Det sprider en riktig myskänsla och gör att vardagsrummet känns ombonat. Ha mycket kuddar och mysiga filtar i soffan, gardiner som matchar resterande inredning, en stor och mjuk matta, fårskinn med mera – listan kan göras lång.

Tavelvägg som plockar upp färgerna i vardagsrummet

En tavelvägg bakom soffan eller någon annanstans i vardagsrummet bidrar till ett mysigt vardagsrum. Tänk på att låta tavlorna på väggen plocka upp färgerna i vardagsrummet för att skapa ett enhetligt uttryck. Om du exempelvis har blåa kuddar i soffan, är det snyggt att plocka upp det blåa i tavelväggen.

Inreda sovrum – inspiration

Att inreda sovrummet är inte alltid det lättaste. Här har vi tagit fram några tips på inredning av sovrum. Vi berättar exempelvis hur du kan inreda sovrum med hotellkänsla.

Belysning i sovrummet

När du ska välja belysning i sovrummet bör du tänka på att försöka få belysning som passar både för mysiga läskvällar och för tidiga vintermorgnar, när det är kolsvart i huset och man inte vill mötas av en superstark lampa det första man gör på morgonen. Kanske kan en läslampa vid sängen och en taklampa med dimmer vara ett bra alternativ?

Många kuddar i sängen – överdriv!

Vi tycker det är riktig mysfaktor på att ha många kuddar i sängen. Finns det något mysigare än att slänga sig i en säng som är full av mysiga och mjuka kuddar? Var inte rädd för att överdriva antalet kuddar – man kan inte ha för många kuddar i sängen! Dessutom avspeglar många kuddar mysig hotellkänsla till ditt sovrum!

Gardiner från taket

För att få den där riktiga hotellkänslan i sovrummet, är den bästa och lättaste genvägen att fästa gardinerna i taket. Det gör att rummet känns större och luftigare, samtidigt som alla textilier avger en riktigt mysig känsla. Tänk också på att dra gardinerna längst mot väggen och lite utanför fönstret, för då kommer fönstret kännas mycket större!

Sängens placering

Tänk noga igenom hur du placerar din säng i sovrummet. Hur sover du som bäst? Om du vill ha det kolsvart när du sover kanske det inte är en bra idé att ställa sängen vid fönstret. Samtidigt som det kan vara skönt med frisk luft och att kunna öppna fönstret på nätterna? Vilket alternativ är bäst för dig?