Tips och inspiration för Hobby & Trädgård

Här har kan du läsa det senaste numret av tidskriften på webben, alltså en sida som är fullproppad med våra inredningstips för Hobby & Trädgård. Du kan exempelvis ta del av fina digitalfoto på vacker inredning, som är tänkt att fungera som inredningstips. Dessutom ger vi tips på saker du inte klarar dig utan i trädgården. Du har väl inte missat att vi också har en egen sida om Hem och inredning.

Inredningstips till trädgården

Här kan du ta del av våra bästa trädgårdstips. Vi hjälper dig fram till grannområdets mysigaste trädgård.

Mysig belysning

Även om trädgården är utomhus, så är faktiskt belysningen lika viktig ute som inne. Med rätt belysning utomhus, kommer din uteplats att få den lilla extra mysfaktorn. Det kommer alltmer utomhusbelysning i olika former, och du kan hitta allt från diskreta ljusslingor till mer pampiga ljuskronor. Vi tycker särskilt mycket om ljusslingor som sträcker sig i taket, det ger ett mysigt sken till hela uteplatsen. Eller varför inte ljuslyktor?

Avskärma din uteplats

En uteplats och trädgård är privat, men det är alltför många som inte använder sina trädgårdar på grund av att det är för mycket insyn. Men det är egentligen enkelt fixat med en häck eller spaljé. Om du vill ha ett mysigare alternativ, kan man ha en häck som sträcker sig runt uteplatsen, men det kanske inte är så enkelt om det inte finns någon häck där i dagsläget. Då finns det alternativ som till exempel en träskärm , som snabbt kan bli mycket mysigare enbart genom att man målar den i en färg man tycker om.

Mjukt och bekvämt

Att sitta mjukt och bekvämt är en förutsättning för att man ska vilja spendera mycket tid i trädgården. Det gör man enkelt med bekväma dynor eller sittunderlag. För att höja mysfaktorn i trädgården ytterligare, räcker det oftast med lite fina kuddar och mysiga plädar. Du kan också använda mattor för att få upp mysfaktorn ännu mer.

Håll trädgården fin

Sist men inte minst, för bästa trivsel bör man försöka hålla sin trädgård fin och välskött. När gräset börjar bli långt, se till att klippa det och vänta inte för länge. Om du ser att det är fullt av ogräs i rabatten, ta några minuter till att dra bort dem. När hösten kommer, se till att kratta löven som faller ned från träden. Dra upp blommor och växter som har dött, och så vidare. Håll trädgården snygg och välskött helt enkelt.

Trädgårdssaker man inte kan vara utan

Här har vi tagit fram några saker som man inte klarar sig utan i trädgården!

En ordentlig stege

Något man inte klarar sig utan i trädgården är en ordentlig och stabil stege. Med en ordentlig stege blir det inte längre några problem att nå det där höga äppelträdet i trädgården. Dessutom behöver du inte vara orolig för att ramla ned, när du har en stege som står stabilt på marken!

Skaffa dig en stege som är användbar i många situationer. Trappstegar är ofta inte tillräckligt höga och en "traditionell" enkelstege måste lutas mot något. En kombistege kan du både vika ihop till trappstege och falla ut för att använda som trappstege. Har du ont om plats kan du skaffa dig en teleskopstege men de är inte lika stabila som andra typer.

Gräsklippare

Varje hus med en trädgård behöver en gräsklippare. Självklart kan man låna grannens gräsklippare, men det kan bli lite tröttsamt tillslut. Gräsmattans storlek avgör egentligen om man behöver en avancerad eller mindre avancerad gräsklippare. Om du har en väldigt stor gräsmatta kan en åkgräsklippare eller robotgräsklippare vara ett bra alternativ, men om du bara har en liten gräsplätt kanske det räcker med en handjagare. Det finns ju såklart även vanliga gräsklippare.

Eldrivna gräsklippare finns och passar bra till mindre gräsmattor. Det du måste tänka på där är tillgång till eluttag och relativt torr förvaring för att inte skada klipparen. Friluftaren.se har nyligen listat bästa elgräsklipparen.

Diverse trädgårdsredskap (Basredskap)

För att klara sig i trädgården finns det en hel del olika trädgårdsredskap man bara inte kan vara utan. Vi har tagit fram några basredskap som kan vara bra att ha i trädgården:

  • Häcksax
  • Kratta
  • Sekatör
  • Snöskyffel
  • Trädgårdsspade

Visst, en del av dessa trädgårdsredskap kanske inte är superroliga att lägga pengar på, men när vintern kommer är det inte speciellt roligt att vakna till snöstorm och stå där i dörröppningen utan snöskyffel.